Ik wil al heel lang een schuurtje in mijn tuin. Niet zomaar een schuurtje trouwens. Natuurlijk ga ik hem gebruiken waarvoor ieder ander hem ook gebruikt, namelijk voor het opslaan van materiaal, maar ik wil er ook een mooi zitje voor. Een soort van veranda, zeg maar. Het lijkt me zo leuk om met mijn kopje thee over het gras naar mijn schuurtje te lopen en daar, met uitzicht op mijn huis en de vele bloembakken die ik daarvoor heb staan van mijn thee te genieten. Ik wil dat gedeelte eigenlijk ook wel overdekt zodat ik er ook bij regen heerlijk kan vertoeven. De schuur zelf moet natuurlijk waterdicht zijn want ik ga er van alles in stallen. Ja, ik heb wensen genoeg. Alleen de kennis ontbreekt me zo af en toe. Want hoe bouw ik zo’n schuur. Nou, van hout, maar voor het inwendige gebruik ik een MDF plaat.

MDF plaat: veilig en brandwerend

Ik kwam natuurlijk niet zelf op dat idee, hoor. Mijn vriend had dat bedacht voor het geval we bijvoorbeeld iets gevaarlijks willen opslaan zoals vuurwerk voor Oud en Nieuw wat ik echt niet in huis wil hebben. Volgens hem is een MDF plaat veilig en brandwerend dus goed om de schuur mee te bekleden. Maar wat is eigenlijk dat MDF? MDF staat voor Medium density Fibrerboard. De naam is geen merknaam, maar een soortnaam. Het wordt gemaakt van zeer fijne houtvezels waar lijm aan wordt toegevoegd. Daarna wordt het in droge toestand geperst. De MDF plaat werd in 1965 uitgevonden in de Verenigde Staten en inmiddels is hij niet meer weg te denken uit onze omgeving. Normaal gesproken is de plaat bruin, door de houtvezels, en je ruikt de typische geur van lijm. Inmiddels zijn er vele soorten MDF platen in omloop waaronder soorten die van allerlei kleuren voorzien zijn. Handig, want dan laat ik het interieur van mijn schuur er ook nog een beetje gewaagd uitzien. Ook al ziet niemand dat verder.

Het schuurtje staat er

Dankzij mijn handige vriend staat de schuur er inmiddels. Droog en veilig voor al onze spullen. En voor die schuur heb ik mijn zitje. Ik vind het geweldig. Die MDF platen waren makkelijk aan te brengen en ik vind het wel een fijn idee dat we zo een wat veiliger omgeving hebben gemaakt. Maar het leukste is mijn tochtje van het huis naar de schuur met mijn thee in de hand en met mijn blote voeten in het gras. Mijn wens is uitgekomen.