Het is altijd verdrietig om een familielid te verliezen. Helaas moesten wij afgelopen maand ook door deze rollercoaster. Mijn tante was plotseling overleden aan een hartstilstand. Ze was nog zo fit en was zo ver wij weten nog kerngezond. Helaas was het in éen klap over voor mijn tante.

 

Geen nabestaanden meer van mijn tante

Mijn tante was ooit getrouwd geweest maar was al ruim 20 jaar van deze man gescheiden. Mijn tante heeft nooit kinderen gehad en haar zus, mijn moeder, was al een paar jaar geleden overleden. Ik en mijn man waren eigenlijk de enige nabestaanden nog die over waren gebleven. Het was dus ook aan ons om het huis leeg te halen. Mijn tante was nogal een verzamelaar, ik besloot om deze reden om een vuilcontainer te huren. Vuilcontainer huren is overigens niet erg ingewikkeld, je bestelt gewoon een bak online en de container wordt voor het huis neer gezet. Het leeghalen van de woning kon beginnen.

 

 

Kringloop of vuilcontainer

Al dachten wij het binnen een weekend wel geregeld te hebben, kwamen we er al snel achter dat dit wel een langer proces zal worden. Er waren nog heel veel spullen die prima naar de kringloop konden, andere spullen konden echt de container in. De vuilcontainer huren was overigens wel een goede actie, ik moet er niet aan denken om met al deze spullen naar de stort te moeten rijden! Tijdens het opruimen meldde zich nog buren en oud collega’s van mijn tante zich om ons te helpen, heel erg lief natuurlijk! De kringloop hadden we op de hoogte gesteld en we spraken een datum af waarop veel spullen opgehaald konden worden. Het was fijn dat al deze spullen opgehaald werden, het huis werd direct overzichtelijker. Zelf besloot ik de sieraden en een beeldje wat van mijn overgroot oma was mee naar huis te nemen. Verder had ik geen behoefte aan heel oud servies of andere spullen die al heel lang in de familie zitten. Ik ben geen type die emotionele waarden hecht aan spullen. De buren vonden de tuinbank zo leuk en vroegen ons of zij die mochten hebben. Een oud-collega vond de studieboeken wel heel erg leuk om mee te nemen. Uiteindelijk hadden we de dozen met oude boeken op de stoep gezet met een briefje erbij dat het meegenomen mag worden, van alle boeken bleef maar de helft staan. Door de vuilcontainer huren hebben we alle oude meubels ook gemakkelijk weg kunnen doen. Al is het een emotionele periode, ik was erg blij met het gemak van de bak en alle hulp van de omgeving!