Sinds kort is mijn nieuwe motto: Ga voor groen! En dan bedoel ik niet een neon-groene kleur aan je muur, maar plantjes. Waarom? Omdat planten kopen altijd een goed idee is! Of dit nou is voor in je huis, in je tuin, in je kantoor of voor iemand anders. Planten om je heen is namelijk enorm goed voor je humeur. Daarnaast is planten in leven houden ook niet zo moeilijk als veel mensen denken. En tot slot zijn planten ook nog eens goed tegen droge lucht! Ben je nog niet overtuigd of wil je nog meer uitleg waarom je voor groen moet gaan? Lees dan nu hieronder verder. 

Planten maken vrolijk 

Allereerst zijn planten dus enorm goed voor je humeur. Door de groene bladeren en de levendige uitstraling staat het gewoon heel gezellig in huis. Ook op kantoor kun je de omgeving wat vrolijker maken door plantjes, want een kantoorruimte is natuurlijk meestal een beetje saai en kil. Hiervoor hebben ze bij Wout speciale kantoorplanten! Deze kantoorplanten zijn makkelijk te verzorgen; ze hoeven niet zoveel water, kunnen goed tegen zonlicht en het licht van de TL buizen en kunnen tegen verwarming maar ook airco. Je baas zal dus niet boos kunnen worden omdat je de plant hebt laten doodgaan, haha! En tot slot is ook nog eens bewezen dat de zuurstof van planten jou productiever maakt. Een win-win situatie dus! 

Planten in leven houden is niet moeilijk 

Daarnaast is planten in leven houden echt niet zo moeilijk als veel mensen denken. En er zijn dus ook genoeg soorten planten die geschikt zijn voor mensen die niet zulke groene vingers hebben. Maar mocht je toch een moeilijke plant hebben of het alsnog lastig vinden wanneer je je plant water moet geven, dan kan je de app Plantsome gebruiken. Deze app vertelt je precies hoe je je plant moet verzorgen en stuurt je zelfs herinneringen! En weet je niet zo goed welke soort plant je hebt dus kan je dit niet invullen in de app? Ook daar hebben ze bij Plantsome een oplossing voor bedacht. Je kunt ze namelijk een foto sturen via Whatsapp en dan vertellen ze je precies met welke soort plant je te maken hebt. Hoe makkelijk is dat?! 

Planten maken de lucht vochtiger 

Tot slot zijn planten niet alleen goed voor de zuurstof in de lucht, maar ook voor de luchtvochtigheid. Zeker in de winter is de lucht vaak enorm droog door de verwarming. Dit is niet goed voor je huid en concentratie, en je kunt branderige ogen of hoofdpijn krijgen. Heel belangrijk dus dat de luchtvochtigheid goed in balans blijft. En daar kunnen de juiste planten bij helpen! Voorbeelden van planten die helpen om de luchtvochtigheid te verhogen zijn bijvoorbeeld een bananenplant, verschillende soorten palmen (de bamboepalm, goudpalm of dwergpalm) en een krulvaren. Deze planten hebben namelijk voldoende water nodig en verdampen 90% van de lucht die ze binnen krijgen. De lucht die ze dan dus ‘uitademen’ is vochtige lucht door het water dat je de planten geeft. Kamerplanten kopen is dus niet alleen leuk, maar ook nog eens slim en goed voor de gezondheid!