De zomer komt er weer aan en dat houdt in dat we weer lekker kunnen verkassen naar buiten. Een tuin hebben is zeker een luxe en gelukkig kunnen een aantal Nederlanders hier dan ook goed gebruik van maken. Het hebben van een beschutte tuin is wel fijn, maar soms moet je hier wel zelf actie op ondernemen. Een kleine tuin met 2 schuttingen zal natuurlijk ideaal zijn, maar meestal is dit niet het geval. Dit is iets wat je zelf vaak moet plaatsen. Maar niet iedereen is fan van 2 grote schuttingen in zijn tuin. Er zijn nog genoeg andere mogelijkheden om voor privacy te zorgen in je tuin en wij geven je graag wat tips!

Tip 1: tuinschermen

Het aanschaffen van tuinschermen is een goede optie om voor meer privacy te zorgen. Tuinschermen staan ook wel bekend om de mooiere variant van schuttingen. Je kiest zelf wat voor soort tuinscherm je zou willen. Wil je een plankenscherm van hout of kies je liever voor een stijlvol designscherm? Dit is een persoonlijke kwestie en kan je dus naar jouw smaak vormen. Houten tuinschermen heb je in verschillende maten maar ook met verschillende diktes hout.

Tip 2: bomen

Ook bomen kunnen voor meer privacy in je tuin zorgen. Fruitbomen of trompetbomen zijn vaak zeer geschikt voor wat meer privacy. Ook door wat meer kleine boompjes naast elkaar te zetten creëer je een barrière. Fruitbomen zorgen niet alleen voor meer privacy, maar daarbij krijg je ook nog eens lekker vers fruit. Dit is misschien wel een van de meest goedkopere mogelijkheden, aangezien bomen in je tuin altijd mooi zijn en toch bij vele in de smaak vallen.

Tip 3 opfleuren van je schutting

Wat al eerder benoemd werd is dat in veel tuinen al een schutting staat. Dit is niet altijd het geval, maar wordt wel vaak geplaatst om een duidelijke barrière te maken tussen 2 tuinen. Dit kan je doen door klimplanten tegen je schutting te laten groeien of te spelen met andere planten. Hangende bloempotten, tropische klimplanten, bakken of plantschilderijen zorgen al voor veel afleiding. Als je een nieuwe schutting hebt is het hout vaak in erg goede staat en zal het waarschijnlijk een stuk frisser eruitzien. Als dit dus niet het geval is, zijn deze tips dus zeker handig. Ook kan je de hangende bloempotten om wisselen zodat er een beetje speling is. Zo blijft het afwisselend en zal het ook niet snel saai worden. De natuur kan nooit saai worden!