Er zijn allerlei verschillende redenen die we voor je kunnen opnoemen waarom het altijd verstandig is om je muren en plafonds te laten stucen. Stucen zorgt ervoor dat je muren en het plafond mooi glad worden. Dit is niet alleen netjes maar zorgt er ook voor dat je huis er splinternieuw uit ziet. Na het stucen kan je je wanden veel gemakkelijker schilderen of behangen, omdat de stuclaag brandvertragend is. Het is niet alleen mooier maar dus ook een stuk veiliger. Als deze woorden niet overtuigend genoeg zijn waarom stucen belangrijk is, hebben we nog een aantal redenen voor je op een rijtje gezet!

Nette muren en plafonds

Muren en plafonds zo glad mogelijk krijgen is tegenwoordig bijna normaal. Om een huis een nette uitstraling te laten geven, is dit wel een must. Maar het glad maken van de wanden en het plafond is eigenlijk specialisten werk. Dit is niet iets wat je zelf even voor elkaar krijgt. De kosten van stucen hangt natuurlijk af van de oppervlaktes. Dit kan je op verschillende sites op het internet zo uitrekenen.

Bij het kopen van een nieuw huis kiezen de nieuwe inwoners er vaak voor op bepaalde muren opnieuw te laten stucen. Denk aan muren en plafonds van de slaapkamers, de woonkamer, de keuken en de gangen. Dit zijn dan ook de meest voorkomende ruimtes die je laat controleren bij het aanschaffen van een nieuw huis. Een badkamer waterdicht laten stucen is wel zo handig.

Stucen op verschillende manieren

Stucen kan op verschillende manieren gedaan worden. De meest voorkomende manier is glad stucen. Dit omdat het op dit moment hot en happening is. Het is ook wel een kwestie van smaak. Ook kan je ervoor kiezen voor spackspuitwerk te gaan. Ook sierpleister en spachtelputz zijn andere mogelijkheden. Zo heb je verschillende looks. Een bekende look is de betonlook. Dit zie je ook in veel verschillende huizen voorbijkomen. In de wat oudere huizen zie je decoratieve stucwerken nog vaak voorbijkomen. Dit werd vroeger vaker aangevraagd, maar de technieken van tegenwoordig zijn daar veel beter in geworden.

Buitenmuur stucen

Ook kan je je buitenmuur laten stucen. Wanneer je buitenmuren aanpakt met een nieuwe laag stucwerk, kun je ervoor kiezen om de muren ook meteen te verstevigen of isoleren. Dit is ook de grootste reden dat mensen ervoor kiezen om een buitenmuur te laten stucen. Het wordt steeds vaker gedaan en is dus ook helemaal zo gek nog niet.