Ga je binnenkort verhuizen of de badkamer eens flink onderhanden nemen? Dan zit je misschien wel na te denken over een stortdouche in de badkamer. Een stort- of regendouche is een behoorlijke aanschaf en daar wil je natuurlijk even over nadenken. Om je daar wat bij te helpen hebben we dit blog voor je geschreven. Je leest hier alles wat je moet weten over deze douche.

Wat is een stortdouche?

Misschien meteen maar even goed om deze vraag duidelijk te hebben. Een stort- of regen douche is een douche die meer water afgeeft dan een normale douche. Als je onder deze douche staat lijkt het net of je in een regenbui staat te douche. Overal op je lichaam voel je het water druppelen. Dit geeft een heerlijk maar vooral ontspannen gevoel. Daarnaast wordt deze douche vooral gebruikt in hotels of spa’s waardoor je jezelf even in een gevoel van luxe waant. Dat wil je toch het liefst elke dag?

Voorkom onnodige hoge kosten

Dit klinkt misschien te mooi om waard te zijn. Maar dat valt gelukkig mee. Een stortdouche zorgt echt voor dit alles en er zitten maar een paar kleine haken en ogen aan.  Er kan bijvoorbeeld wel een groot verschil zitten in kosten qua aanschaf en plaatsing van een stort- of regendouche. Bij een eenvoudig model valt het bijvoorbeeld best wel mee. Je betaald ongeveer 300 euro en het monteren kost 200 euro. Voor een eenvoudig model ben je dus ongeveer 500 euro kwijt. Ga je voor een luxe model, dan kunnen de kosten al gauw oplopen tot zo’n 3.500 euro en nog eens 500 euro aan montagekosten. Voor een luxe model ben je dus al gauw 4.000 euro kwijt en dat is dus wel even iets anders dan die 500 euro waar men het in eerste instantie over heeft. Lees je zelf daarom goed in over het merk dat je wilt aanschaffen en ook vooral waar je het wilt aanschaffen. Dit voorkomt dat je onnodige hoge kosten voor je rekening krijgt.

Welke douche is geschikt voor mijn badkamer

Daarnaast is het ook belangrijk dat je, je oriënteert in je eigen badkamer. Geen badkamer is hetzelfde en heeft daarom ook verschillende eisen. Denk hierbij aan grote, capaciteit, montage mogelijkheden, etc. Heb je dit voor jezelf op een rijtje en weet je welke douche het beste bij jouw badkamer past? Dan staat je niks anders te doen dan deze aan te schaffen en te genieten van alle voordelen die een stortdouche jou kan bieden.